Sunday, May 25, 2014

VIII peatükk


Nädala esimese poole veetsin jäätisekuugleid vorpides, teises pooles läks aga korralikeks seiklusteks - saate rohkem pilte vaadata kui eelmisel korral.

Neljapäeval toimus ekskursioon liidumaa pealinna Stuttgarti. Esimese asjana suundusime Landtagi, mis on nagu Baden-Württembergi Riigikogu. Kogu töö käib seal hetkel kõrvalmajas, sest õiget hoonet remonditakse. Et istungisaali päevavalgust ka paistaks, mõeldi vahepeal ehitada katusele selline kuppel nagu Riigipäevahoonel Berliinis. See plaan jäi siiski katki, sest maja kandiline stiil on kaitse all.



Pärast kahe rahvasaadikuga kohtumist saime 45 minutit jälgida istungit. See ei näinud üldse välja nagu Riigikogus: vähe puudus, et tomatid oleks lendama hakanud. Samal ajal, kui üks oma maksimaalselt viieminutilist ettekannet peab, tegelevad teised rahvasaadikud parimal juhul oma asjadega või jalutavad ringi, halvemal juhul karjuvad vahele (õnneks pole neil mikrofone), naeravad, üritavad küsimust esitada või, kui on kõnelejaga samast fraktsioonist, plaksutavad aeg-ajalt. Juttu oli muidu ühistranspordist ja maapiirkonna koolidest. Siin saab täitsa vaadata, mida mina nägin. Meeleolukamad kõned on 2 tunni ja 5 minuti ning 2 tunni ja 28 minuti kandis.

Linnast nägime keskset väljakut koos kahe lossiga ja paari purskkaevuga ning umbes kahte tänavat. Mõned illustreerivad pildid:

Tšehhi turistide buss vana lossi ja üleelusuuruse kellaga kiriku taustal



Moodne kunst



Stuttgart ehitati igaks juhuks mägede vahele. Nüüd ei tundu see enam eriti hea ideena, pidevalt on sudune.



Kohalik Bratwurst Stuttgarter Rote veidrate hundinuiade taustal



 Jäätist saab stiilselt müüa ka Mega-marki autost.



 Elu uue lossi ees ja purskkaevu sees



Üleelusuuruse kellaga kirikul on tuus ukselink.



Mhmh, kohe saab näha eriti suures koguses Mercedeseid!



Enne sisenemist varjuselfie kajakatiibadega iludusega



 Tuusamaid lifte ei ole minu silmad veel näinud. Nendega sõidetakse ülemisele korrusele ja siis jalutatakse spiraali mööda kronoloogiliselt alla.



Maailma esimene mootorratas



Maailma esimene omnibuss



 Arhitektuur ise oli ka juba vaatamist väärt.



Inklusive rannatarbed



Ilus tehnika



 Võidad 1939. aastal Nürburgringil karika ja sinu nime asemel kirjutatakse sellele Adolf Hitler.



Veel üks kajakatiibadega iludus



Papamobil



Otse põllult



Musklid

  


Veel minim kui Mini



Muuseumi kõrval asus peale Mercedes-Benz Arena, kus saab mängida jalgpalli, ka Porsche Arena, mis on mõeldud näiteks käsipalli, korvpalli, tennise, poksi, kontsertide või firmaürituste jaoks.



Reedel sain maitsta saksa toorainest valmistatud hiina toitu ja tuletada meelde pulkadega söömist. Hiina toit ei ole üldse vürtsine (vähemalt saksapäraselt valmistatult).



Laupäeval seiklesime jalgpalliväljakul, FC Konstanzi tasemel veel ei ole, tuleb natuke rohkem harjutada. 

Ja täna viis tee UNESCO maailmapärandisse kuuluvale köögiviljasaarele Reichenaule. Reichenau on Bodensee kõige suurem saar ja köögiviljade kasvatamise kõrval tegeletakse seal veel turismiga. Bodensee saartele tüüpiliselt saab Reichenaule üle tammi, kusjuures see ei ole mitte mingi tavaline tamm, vaid allee, millega algab 2900 km pikkune Deutsche Alleenstraße. Välja näeb täitsa nagu allee:



Selline luksus, et iga paarikümne meetri tagant on kraan, millest oma kapsastele (või rukkile!) kastmisvett võtta (kein Trinkwasser).



Ainuke mõttekas lill, mis ikka lõhnas ka.



 Kohalik Münster kandis püha Maria ja Markuse nime, siin näete Markust oma kaslasega.



 Vanakesed kasutavad kõik seda transpordivahendit.



 Rukkililled ja moonid



Kunstroute Untersee näitab ära kohad, mida kuulsad kunstnikud on maalinud, siin tegutses Georg Röder.



Niederzellis asus püha Peetri ja Pauli kirik, mille uksed tuleb sulgeda lindude pärast (saksa keele tunnis õpime, et sõna wegen kasutatakse olukorras, kus järgnev sõna on midagi negatiivset või ebanormaalset).



Kapsapõld



Õhtul sain oma silmaga näha, et Indias süüaksegi kätega. Ja et isegi kui vürtse on vähe lisatud, on see minu jaoks liig. Menüüs oli kana Liibanoni leivaga.



Magustoidu parim osa oli saksa jäätis, india kaste järjekordselt väga vürtsine.



Nägudeni!






No comments:

Post a Comment