Sunday, April 13, 2014

II peatükk


Aeg lendab, kui on lõbus. Orienteerumisprogramm sai neljapäeval uhke tasuta söömaajaga läbi. Nagu idaeurooplasele kohane ärandasin ülejääkide hulgast pudeli apelsinimahla. Vitamiine on vaja. (Taustal paistab mu 99sendine petersellipõõsas.)



Ja ma sain endale televiisori! Just nii. Siin annavad inimesed oma mittevajalikud asjad lihtsalt ära. Täna vaatan oma esimese osa Tatorti (http://en.wikipedia.org/wiki/Tatort). Integratsioon.

Vahepeal tutvustasin kaaselanik Tamarale kama, talle meeldis. Olin vähem üllatunud kui siis, kui talle kamašokolaad meeldis. Söögi koha pealt ostsin sel nädalal mune ka, loomulikult Saksamaa mõistes kõige piinatumatelt kanadelt: põrandal elavatelt (Bodenhaltung). Kanade üksikult puuris pidamine on siin 2010. aastast keelatud. Mitmekesi ühes puuris võib neid veel hoida, aga statistika järgi tehakse seda üha vähem. Poes pole ma siiani puurikanade mune igatahes näinud. Ja pilt pole lavastatud, karbis olidki eri värvi munad.



Jõudsin korraks isegi raamatukokku. Ülikooli raamatukogu on tegelikult suuremas osas juba mitu aastat suletud, sest kuskilt olevat leitud asbesti ja see on tarvis eemaldada, enne kui kellegi tervis kannatada saab (http://www.asbest.ee/ohud_tervisele.htm). Avatud on ainult õigusteaduskonna ja loodusteaduskonna nurgake. Väidetavalt sisaldavad need nurgakesed ka ainult veerandit tervest vastava valdkonna kogust, aga juura osa olevat asjatundja sõnul juba sellises mahus muljetavaldav. Minul õnnestus bioloogia sektsioonis ka juba näha kolme riiulitäit teatmeteose mõõtu raamatuid ensüümidest. Võimas.



Ja nüüd nädal ohtras pildis.

Rubriigist "Moodne skulptuur": tegelased selle teise ülikooli hoovis.



Europahaus: kuuldavasti kõige rohkemate pidudega ühikas.



Meil toimus selle taga hoopis grilliõhtu, mille käigus saime sõbraks ühe sitikaga. Siin pildil on ukraina ja vene jõud ühendatud maksimaalselt maitsva lõpptulemuse nimel.



Minu ühika taga on tööstusala, kuhu ma pikemaks avastusretkeks veel jõudnud ei ole. Aga juba serval paistab huvitavaid rajatisi:



Seal samas bussipargi kõrval on mõned mahutid, üks huvitavama kujuga kui teised. 



Paadisõiduhooajaks käivad ettevalmistused täie hooga.



Võimsad viaduktid:



Sillalesõidu rada on äge.



Tabatud kesklinnas.



Seekord ületasime Šveitsi piiri. Leedukad ja Šveitsi Hääle kujuke (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Voice_(TV_series)):



Midagi teistsugust: ema ja lapse asemel isa ja laps



Läksime siia parki tulekul vales kohas üle tee, õnneks sõitis politseiauto mööda alles viie sekundi pärast.



Citroëni märk on läbi teinud huvitava muundumise.



Telefoniputkad ei ole veel välja surnud.



Loodetavasti homme istutustööd jätkuvad.



Tagasi Saksamaal, kohaliku McDonald'si on vallutanud Austria tibu oma kaaskonnaga.



Stiilinäide rattahoidlast:



Üks onu sisustab oma aega tornide ehitamisega.



Idüll.



Homme õnnestub loodetavasti kätte saada üliõpilaspilet. Järgmise korrani!




No comments:

Post a Comment