Saturday, April 5, 2014

I peatükk


Kui õigel ajal avaldus esitada, määratakse vahetusõpilastele buddyd. Minu buddy on Simone ja tal on Batmani kott. Pärast minu ja mu kottide bussijaamast üles korjamist sõidutas ta mu toidupoodi, tegi mulle esimese linnatuuri ja lõpuks laenas tekki ja patja ka. Sest voodiriiete kaasavõtmisest ei piisanud, ka tekk ja padi kuuluvad ühikas eraldi renditava varustuse hulka.

Ühikas näeb ise päris hea välja ja naabermaja, kus elavad tavainimesed, on ka samasugune. (Parandus: tegelikult peaks üks naabermajadest olema seeniorite päralt ja teises asuma sotsiaalkorterid.) Minu köögis tuli ei põle (teisel korrusel paremalt teine aken).



Ma ei tea, kes sellega sõidab, äkki Hausmeister?


Selle sain ka teada, miks meie neljatoalises korteris kaks vannituba peab olema: üks on meestele ja teine naistele. Toas number 14 elab Thilo, kes õpib selles teises Konstanzi ülikoolis. Number 15 asustab Tamara, tema õpib füüsika ja hispaania keele õpetajaks, laenab mulle kääre ja oma vanu ajalehti. Kusjuures lehed tulevad talle täitsa raha maksmata, kellelgi on kahe silma vahele jäänud, et tasuta prooviperiood juba mitu kuud tagasi läbi sai. Number 16 on hispaanlase Henrique päralt, kes kolm aastat tagasi ka Erasmust tegi ja pärast seda Konstanzi jäigi.


Konstanzi ülikool on suhteliselt noor, alles 1966. aastal avatud. Ja arstiks siin õppida ei saa. Interneti abiga saan näidata, kuidas ta tervikuna välja näeb. Hooneid on terve tähestiku ulatuses, iga kompleks eri värvi katusega. Näiteks G, kus Orientierungsprogramm toimub, on oranžiga.



Peasissekäik viib loomulikult A-hoonesse.



Selles levinud Treffpunktis ei meenutagi värvid lasteaeda.



Moodsat kunsti on ka igal pool, enamasti torukujulist.



Ülikoolil on oma rand, aga hästi kivine.



Diskrimineeritakse: parkla ainult naistele. See pidi siin tavaline olema, leidub ka parklaid ainult peredele.



Nüüd lähme linna. Kõige kuulsam naine Konstanzis on loomulikult Imperia. Imperia oli prostituut, kes nüüd pöörleb oma postamendil kiirusega üks ring nelja minutiga ja hoiab vasakul peopesal paljast keisrit ning paremal paljast paavsti.



Aga tema poodiumi tagaküljel asuvat aknalauda kasutatakse eriti huvitavalt:



Järve ääres asub ka Tuu-Tiki maja. Tuu-Tiki mõõdab seal Bodensee veetaset.



Peamine põhjus, miks mulle suvel Lõuna-Saksamaal käia meeldib. Parim kombinatsioon on üks Kugel stracciatellat ja teine Kugel vaarikamaitselist.



See konkreetne jäts oli pärit kohvikust nimega Pano. Ilmselt tähendab see mingis keeles leiba, sest seinu kaunistasid sõnad, mis lähemal vaatlusel osutusid kõik leivaks.




Selline kuluks küll ära.



Täna tegi üks äge tädi meile ka linnaekskursiooni. Nägime, kuidas luik suhtles spanjeliga.



Ja kuidas vanalinna kortermajas elamine ei tähenda, et ei saa kasvuhoonet omada.



Aga miks teises maailmasõjas Konstanzi ühtki pommi ei visatud? Teisel pool piiri asub Šveitsi linn Kreutzlingen, mille linnapea oli Konstanzi linnapea sõber. Ja hästi kaval tüüp. Ta soovitas Konstanzi linnapeal ameeriklaste lennukite lähenedes tuled põlema jätta. Nii arvasidki piloodid, et tegemist on neutraalse Šveitsiga, kus tuled põlesid, ja vaenlase pimendatud territoorium algab Konstanzi taga.
Mina veel siit üle ei läinud, aga küll varsti jõuan seda ka.


Lõpetuseks panen oma Erasmuse-eesmärgid ka kirja.

x Võtan terve hunniku ägedaid aineid, näiteks "Loomajäljed ülikooli metsas". Ostsin juba kolme euriga tuusa linnuraamatu, varsti tean lindude nimesid saksa keeles ka (kuldnokk näiteks on tõlkes Star). Ja laulu järgi tunnen vist veidra tämbriga musträsta elu lõpuni ära, siin on neid nii palju (näidist saab kuulata: http://loodusheli.ee/ET/loomaliigid/linnud/taxonid=103&speciesid=285). Ja mõne karmima aine võtan ka.

x Leian endale saksa keelt emakeelena kõnelevad sõbrad ja räägin nendega nii palju ja tihti kui võimalik.

x Leian endale töö. Säästutagavarasid on vaja täiendada ja sellest tõotab iseenesest tulla huvitav, pluss eriti arendav kogemus.

x Hääletan ringi nii palju kui vähegi võimalik. Ma hästi ei uskunud, kui mulle öeldi, et hääletuskaaslase leidmine pole siin mingi probleem. Aga no näed, kahe päevaga leidsin juba kolm huvilist, nüüd on vaja ainult hakata plaane paika panema.

x Sõidan rattaga ümber Bodensee. Sest eesmärk leida ratas sai täidetud juba enne Konstanzi jõudmist ja nüüd on vaja sellega midagi peale hakata. Ja mis võiks olla ägedam kui Bodenseetuur! Võib-olla ainult rattaga Šveitsi sõitmine, aga see sisaldub juba Bodenseeringis.

Siin lõpetavad nartsissid ja mõned võililled juba õitsemist. Tervist, tulbihooaeg!




No comments:

Post a Comment